Американската Tapestry Inc., която притежава марките Coach, Kate Spade и Stuart

...
Американската Tapestry Inc., която притежава марките Coach, Kate Spade и Stuart
Коментари Харесай

Versace и Jimmy Choo смениха собственика си срещу $8,5 милиарда

Американската Tapestry Inc., която има марките Coach, Kate Spade и Stuart Weitzman, купува Capri Holdings, притежател на стилните къщи Michael Kors, Jimmy Choo и Versace, за 8,5 милиарда $, оповестиха двете компании в взаимно прессъобщение.

По този метод се основава мощна фешън къща в Съединени американски щати, която може по-добре да се конкурира с огромните европейски противници като LVMH в международния пазар на първокласни артикули, отбелязва Ройтерс.

Tapestry ще заплати $57 за една акция на Capri, което е 65% повече от цената на скъпите бумаги при затваряне на борсовата търговия в сряда.

" Сделката ще сплоти шест допълващи се марки с световен обсег ", се споделя в прессъобщението на двете компании.

Комбинираните продажби на Tapestry и Capri през предходната фискална година надвишиха 12 милиарда $, с поправени оперативни доходи от към 2 милиарда $.

Очаква се сливането на двете компании да им донесе спестявания от над 200 милиона $ през трите години след обединяването посредством понижаване на транзакционните разноски и възстановяване на успеваемостта на веригата за доставки.

Бордовете на шефовете на Tapestry и Capri са одобрили договорката и чакат да я приключат през календарната 2024 година.

Цената на акциите на Capri скочи с 58% при започване на търговията в четвъртък, до момента в който тази на Tapestry се намали с 4,1%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР